Koktejl Americano je výtvorom Američanov v zahraničí a barmanov, ktorí ich podávali v Taliansku. Americano sa údajne prvýkrát podávalo v kaviarni Gaspare Campariho, Cafe Campari. Bolo to v roku 1860 a okolo bolo veľa amerických expatriotov. Nápoj bol pôvodne známy ako Milano-Torino, pretože Campari pochádza z Milána.
Vermút temperuje Campari svojou ovocnosťou a spolu vytvárajú jasnú a sladkokyslú rovnováhu. Sódová voda z neho urobí neuveriteľne svieži nápoj, ktorý končí ostrým nádychom grapefruitovej kyslosti.
Skladá sa z 2 pohárov z tepaného skla s objemom 39 cl
Fľaša s objemom 250 ml, ktorá obsahuje 2 dávky hotového kokteilu.
2 praktické tácky
Stačí pridať pár kociek ľadu a je čas na párty.